top of page
Synnfjellet med Spåtindtoppen 1414 moh.
Synnfjellets turområder
Rypejakt på Synnfjellet
Fjellørret på Synnfjellet

Synnfjellet

Synnfjellet med Spåtindtoppen som ruver 1414 m.o.h. ligger på fjellplatået mellom Gudbrandsdalen og Valdres. Området henvender seg til alle som ønsker hytte med snøsikre vintre, flotte turområder sommer og høst, gode jakt - og fiskemuligheter og nærhet til både innsjø og fjellvidder. Synnfjellet byr på fantastiske varierte naturopplevelser hele året - fra golde fjellvidder til frodig fjellflora, vann og elver.

Ved Spåtind Sport Hotel finner du en rekke aktivitetstilbud, som alpinbakker, afterski-pub, tennis, restaurant, spa-tilbud, badebasseng, båtutleie m.m. Tilbudet til hotellet er under kontinuerlig utvikling – for nærmere informasjon; se deres hjemmeside, www.spatind.no

Ved Synnfjellporten finnes de bespisning med alle rettigheter, ulike aktivitetstilbud og salg av kolonialvarer. For nærmere informasjon; se deres hjemmeside. www.synnfjellporten.no

Vinter på Synnfjellet

Synnfjellet er kjent som snøsikkert og har meget gode forhold for utendørs aktiviteter vinterstid. Det er ikke uten grunn at skieliten legger sine treningssamlinger hit.

 

Her finner du 350 km med godt preparerte skiløyper i vakker og variert natur – i skogsterreng eller over fjellvidder.

Kun få minutters gange fra tomtefeltet, kan du i feriene ha en hyggelig opplevelse ved å ta en skitur til Lavvoen ved elva, som da tilbyr litt mat og forfriskninger rundt grua.

Kun 15 minutters gange fra tomtefeltet, finner du Synnnfjellporten, som tilbyr bespisning, salg av dagligvarer og andre servicetilbud.

 

Ved Spåtind Sport Hotel finnes alpinsenter med flere heiser og nedfarter.

Etter en lang skitur eller dag i alpinbakken, kan man besøke Afterski-puben, treffe andre fjellfolk og utveksle erfaring, tips og informasjon.

En solrik påskedag kan by på nesten ”Alpestemning” herfra med panoramautsikt mot snaufjell og vann og kanskje litt stemningsskapende musikk og allsang!

Sommer på Synnfjellet

For den som ønsker å tilbringe fritid i friluft og natur er Synnfjellet et paradis om sommeren. Et tett nett av oppmerkede stier og veier tilbyr flotte turopplevelser på sykkel eller til fots. Du får bl.a. muligheter til kortere og lengre turer innover fjellet mellom et stort antall av DNT’s betjente og ubetjente hytter. 

 

Synnfjell har turområder i utrolig varierte natur. Fra hytta kan du ta turer over snaue fjellvidder – alene mellom himmel og fjell, langs frodige bekke- og elvefar og idylliske tjern og badekulper og over heier med fantastisk fjellflora.  

Jakt og fiske

Synnfjellet er et eldorado for jakt- og fiskeinteresserte! 

 

Her finnes et stort antall kultiverte fiskevann og elver i store skogs- og fjellområder. I de fleste vann er det mest fjellørret, men i noen vann kan man også få sik og røye. 

 

Elgjakta blir hovedsak leid bort til faste jaktlag, men området byr på flotte muligheter for småviltjakt på hare, skogsfugl og rype .

Andre aktiviteter og kulturtilbud

Fasilitetene rundt Spåtind Sportshotell er under utbygging og utvikling og det foreligger planer som ytterligere vil kunne øke hele områdets status. Hotellet kan i dag tilby varierte aktiviteter: Alpinanlegg (under utbygging), afterski, restaurant og bar med nydelig mat og muligheter for dans, 2 tennisbaner, badebasseng, spa-avdeling, skøytebane m.m.

Det finnes også en del severdigheter for personer med interesse for eldre kultur og geologi. Her nevnes bl.a. Kultur- og naturhistorisk museum med bl.a.flotte veggmalerier av Peder Aadnes, 6000 år gamle helleristninger, Nord Europas største tørrmurte natursteinsbro m.m.

For klatreelskere kan bl,a, Jarberget nevnes, , Der et av de beste og mest utvikla klatrefeltene på indre Østlandet. Klatrefeltet har sin beliggenhet på Høljarast ved kommunegrensa mellom Nordre Land og Etnedal. Dette er et solrikt felt med bortimot 80 klatreruter som er tildels både bratte og lange. Rutene ligger på mellom grad 5- og 8+, og det er boltede ruter der naturlige sikringer ikke kan benyttes. Lengden på rutene er mellom 20 og 50 meter. Dette gjør at feltet er attraktivt for klatrere som leter etter en utfordring, men også for de som er ute på «søndagstur».

bottom of page